SEKRETI i SHEKULLIT – Mbrojtja Antikanceroze e Hipokratit

SEKRETI I SHEKULLIT
Vajbajame i marrë nga fruti i bajames është i pasur me vitamina A, E, B1, B2, B6. B17 dhe minerale.
Vitamina B17 nuk është vitaminë, emri i saj i vjetër është amygdalini.
Amygdalini është pjesa e hidhur e bajames dhe si një toksine e mundshme mund të lëshojë cyanide në trup.Amygdalini konsiderohet të ketë veti antikanceroze, por kjo nuk është provuar shkencërisht.
Eshtë argumentuar,se me përjashtimin e substancave të hidhura përjashtuam njërën nga 4 shijet themelore: të kripur, të athët, të hidhur, të ëmbël. Shumë kanë refuzuar dhe të thartën dhe kanë zgjedhur të kripurën e të ëmblën.Pra ekuilibri ka humbur.Hipokrati theksonte ekuilibrin, i ndikuar nga babai i mjekësisë greke,mjekun Alkmeona.Ai supozohet maja e mjekësisë greke, sepse ishte i pari që u morr me anatominë e fiziologjinë dhe formuloi si vijon perceptimin e shëndetit dhe sëmundjes,i huazuar nga Hipokrati:
“Ajo që mirëmban shëndetin është shpërndarja e drejtë dhe përzierja e saktë e forcave brenda trupit ( barazia) e thatësisë,e lëngut,të ëmblës,të ftohtit,të hidhurës,të athtës dhe të kripurës.
Sëmundjen e shkakton dominimi i njërës (monarki).Mjekimi është arritur me rivendosjen e balancës duke përdorur të kundërtën e pushtetit të tepërt.
Perceptimet e krijuara i gjejmë të pavenitura tek Hipokrati.Përzierja e saktë, barazia,simetria,harmonia,janë baza e doktrinave të Pithagorës dhe të Hipokratit.
Hipokrati shkruan:
“Tek njerëzit në brëndësi gjendet e hidhura dhe e kripura,e ëmbla,e tharta,e athta dhe pashija dhe … kur këta përbërësa përzihen dhe bashkohen ndërmjet tyre as duken dhe as dëmtojnë njerëzit. Por kur ndahet njëra dhe mbetet vetëm duket që shkakton dëm.
Nëse do të hamë shumë ëmbëlsira e karbohidrate dhe kur trupi ynë është bërë çokollatë dhe pasticeri,vjen cekuilibri.Mbizotërimi i ëmbëlsirave në kurriz të së hidhurës do të paguhet shtrenjtë.Tumoret janë plot me sheqer.
Kjo është demonstruar nga Warburg.Në vitin 2001 në një konferencë mjekësore në Karlsruhe të Gjermanisë, konfirmoi thënien: “ajo që është e hidhur në gojë, është e mirë në stomak.” U theksua se lëndët e hidhura ndihmojnë në procesin e përgjithshëm të tretjes ..
Lëvizjet e stomakut dhe të zorrëve intensifikohen dhe përshpejtohet cvendosja e ushqimit.Ato stimulojnë sekretimin e bilës dhe të pankreasit, përmirësojnë tretjen e albuminave,yndyrave dhe proteinave.
Zvogëlohet ndjenja e fryrjes dhe pengohet procesi fermentimit e prishja që ndodhin në zorrë. Duke përmirësuar thithjen e vitaminës B12, lëndët e hidhura mbështesin prodhimin e gjakut, nxisin përthithjen e elementeve yndyrëndarëse dhe të hekurit. Lëndët e hidhura mbështesin në krijimin e bazave (pH alkaline të lartë) në trup dhe veprojnë me këtë mënyrë kundër mbioksidimit të gjakut.
Në rastin e marrjes sistematike të substancave të hidhura:
1) forcon mëlçinë.
Mëlçia dëshiron të hidhura që të punojë. Bila ose tëmli e prodhuar në mëlçi është e hidhur.Si do të kemi prodhime biliare të cilësisë së lartë për të shpërbërë yndyrën,nëse nuk hamë të hidhura?
Duke ushqyer mëlçinë me sheqer nuk prodhohet bila e hidhur.
2) Përmirëson metabolizmin dhe në këtë mënyrë redukton dhe kolesterinën.
Me të hidhurat reduktohen çmimet e sheqerit në gjak. Sheqeri vjen nga abuzimi i karbohidrateve jo nga abuzimi substancave të hidhura dhe trajtimi është me të kundërtat, thoshte Hipokrati.
Substanca të hidhura, të tilla si Clucosonalat Sinigrin, janë antikanceroze.Si veprojnë lëndët e hidhura?
Rasti i kajsisë.
Qendra për kancerin është mëlçia.Ta shpreh ndryshe, mëlçia është për kancerin sic është zemra për qarkullimin e gjakut. Mëlçia është qendra. Një mëlçi e fortë dëbon kancerin. Një mëlçi e sheqerosur dhe cokollatosur baraz me kancer.
Mbrojtja dhe portieri trupit kundër kancerit gjendet në mëlçi dhe mëlçia kërkon të hidhura për të vepruar si duhet,të depozitoj vitaminat.Përse kanceri nuk shfaqet në zorrën e hollë? Pyesni një mjek.Shumë nuk e dinë.
Të tjerët përgjigjen pH, sasia e madhe e gama globulinës – (influencuar nga seleni) ose për shkak të tranzitit të shpejtë … Përgjigja qëndron në faktin se, sipas fiziologjisë, në zorrën e hollë rrjedhin sekrecionet biliare dhe pankreatike ku bëjnë alkaline pH në zorrën e hollë. Enzimat pankreatike (Trypsin, chymotrypsin) dhe bila janë të rëndësisë bazë për faktin kurioz se në zorrën e hollë nuk shfaqet pothuajse kurrë kanceri.Kombinim i të dyjave.
Përse në pankreas dhe kanalin biliar shfaqet kanceri? Ta shtroj ndryshe pyetjen. Nëse pH ose gama-globulina shkaktari i kancerit të zorrës së hollë është praktikisht 0, përse të mos rrisim gama-globulinen apo të korrigjojmë pH e trupit në alkaline? Të kujtojmë Oto Warburg:
1) konsumi i lartë i glukozës (acidi laktik)
2) mungesa e oksigjenit,
3)pH i ulët (acid) .
Treshja karakteristike e qelizave kanceroze.
Në të vërtetë në zorrën e hollë PH është alkaline. Enzimat janë shumë të ndjeshme.Temperatura i shkatërron ato krejtësisht.Për të patur shumë enzima duhet të hamë ushqime të papërpunuara (të gjalla). Kjo do të rrisë nivelin e enzimave tretëse në zorrë dhe do të ketë më shumë enzima pankreatike.
Rregulli i dytë: Të paktën 50% e ushqimit të një pacienti me kancer duhet të jenë të gjalla për funksionimin optimal të enzimave pankreatike.
Si bërthama e kajsisë vret qelizat kanceroze ?
B17 gjëndet në bërthamat e kajsisë e në bajamet, përbëhet nga dy sheqerna ( glukoze), një venzeldaidi dhe një cyanide të lidhura së bashku. Siç e dinë të gjithë, cyanide është shumë toksike dhe vdekjeprurëse në sasi të mëdha. Por në këtë formë natyrale është kimikisht joaktive. Gjendet 1 substancë që mund të zhbllokoj molekulën e vitaminës B17 dhe të liroj cyaniden e kajsisë. Kjo substancë është enzima beta glukosidase, që ne e quajmë enzima cbllokuese.
Kur vitamina B17 vjen në kontakt me këtë enzimë, lirohet jo vetëm cyanide, por edhe venzeldaidi, i cili është shumë toksik në vetvete. Këto dy substanca së bashku kanë efekt helmues 100 herë më shumë sesa secili veç e veç. Ky quhet efekt bashkëveprues (sinergjik).Për fat të mirë kjo enzimë nuk gjendet kudo në trup në masë të rrezikshme, përveç se në qelizat e kancerit dmth. 100 herë më shumë se qelizat e shëndetshme përreth. Rezultati: helmi që lirohet nga bërthama e kajsisë dhe bajamja synon vetëm qelizat e kancerit dhe i vret.


Ka edhe 1 tjetër enzimë e quajtur rodanasi. Ne e quajmë enzimë mbrojtëse për aftësinë e saj për të mbrojtur dhe të neutralizoj cyanide me konvertimin e tij në produkte të dobishme për shëndetin. Kjo enzimë gjendet në sasi të mëdha në çdo pjesë të organizmit tonë, përveç qelizave të tumorit,të cilat nuk mbrohen.:
Me pak fjalë rodanasi mbron indet nga cyanide dhe nuk ka në qelizat e kancerit. Betaglukosidase liron cyanide që vret kancerin. Gjendet në qelizat e kancerit jo në të shëndetshmet. Kujdes këtu. Një shembull nga historia. Shkencëtarët e dinë se antidota në helmimin me cyanide është sheqeri. I referohet përpjekjes historike për vrasjen me kalium cyanide të Rasputin, person i urryer në Rusinë pararevolucionare. Edhe pse Rasputin ishte helmuar me cianid,nuk pësoi gjë, sepse cyanide kaliumi ishte vendosur në të ëmbla dhe në verë. Edhe pse doza ishte shumë e madhe,shfaqi pak simptomata dytësore të helmimit,të tilla si: lëmza, jargëzimi etj. Sheqeri kishte luftuar efektin shumë aktiv të helmit. Hollësia nuk ishte e njohur nga vrasësit e tij. Le të imagjinojmë një pacient me kancer,i cili ka konsumuar sasi të mëdha ëmbëlsirash,pije të sheqerosura,pije alkolike,patatesh apo dieta,që përfshijnë vetëm karbohidrate,nëse është e mundur të pësojë diçka me pak bërthama kajsish,sic e paraqitën mediat papagalle pas direktivave të pronarëve të Memorialit. Ashtu siç nuk pësuan gjë Hunzët,ashtu siç thotë tradita jonë me mullixhinë,siç e analizoi shkencërisht Krebsi me B glukosidase dhe rodanasi,bërthama e kajsisë është plotësisht e sigurtë.
Ne fillojmë në raste të diagnostikuara me kancer 5 në ditë javën e parë. Me 10 në të dytën dhe pastaj pa kufizim. Oreksi,tretja,metabolizmi përmirësohen. Nga ky ilaç natyror antikanceroz jo vetëm nuk fitojnë kompanitë farmaceutike,por edhe dëmtohen.
Mbyllni veshët tuaj ndaj papagallëve të kompanive farmaceutike.
Hani pa frikë për çdo ditë pak bajame dhe bërthama kajsish.
Pini lëng pije nga Bari Grurit,që është i pasur në amygdalin.
Rregulli i 3: Qelizat e kancerit janë acide (pH i ulët).
Balancën e PH e rregullon kalciumi, vitamina D,magnezi,kaliumi,bori. Limoni ndihmon në absorbimin e kalciumit. Hani shumë limonë çdo ditë, siç rekomandohet nga dieta antikanceroze Moerman në Holandë. Hani ngjala (burimi i madh i vitaminës D 5000 S (njësi) në 100 gram.. Fruta, sidomos rrush (burim i madh i kaliumit), perime (brokol,lakër të purpurt – të bardhë), karrota,zarzavate (një burim i madh i kalciumit tretshëm), vlita ( burim i madh bori e kalciumi ), majdanoz (sidomos për kancerin e mushkërive), rroka (sidomos për kancerin e veshkave), rradhiqe (me lëngun e tyre).
Rregulli i 4: Hipoksia (oksigjen i ulët) është karakteristikë e carcinogenesis.
Klorofili i jep oksigjenin bimës,sipas mjekut të madh Max Gerson (7),që shëroi Nobelistin Albert Schweitzer dhe 50 pacientë me kancer në bazë të grafive para dhe pas trajtimit.
Lëngjet e gjelbërt,të paktën 5 në ditë,japin oksigjenin e duhur në qeliza.
Kemi kështu rënie (vdekje,vetëvrasje qelizore) të qelizave të tumorit. Lëngu i hithrës,gjethes së ullirit,selinos,majdanozit dhe karrotës luajnë një rol të rëndësishëm. Gerson përdorte shtrydhëse frutash e perimesh të specializuar në ruajtjen e të gjitha vlerave të ushqyesve. Kur paraqiti në Kongres rastet e pashërueshme me të gjithë treguesit e realizuar (analizat,radiografi, etj.) në vend që të përgëzohej për punën e tij filloi një ndjekje e pamëshirshme ndaj tij. Pra kështu veprojnë kompanitë farmaceutike. Ndjekin të vërtetën. E njëjta gjë u bë në Francë me Belansoni mjek i Presidentit Miteran etj.
Rregulli i 5: Hani mjaft hudhër dhe qepë deri në “plasje”. Vrasin qelizat kanceroze.
Përse sasi të mëdha? Ka shumë mbeturinëpastrues në organizmin tonë,që pastrojnë atë nga toksinat dhe helmet. Acidi glykouroniko është njëri prej tyre. A keni dëgjuar gjë rreth testit B-glucuronidase? Pyesni mjekun tuaj. Në librat e kardiologjisë përmendet si analizë në lëngun cerebrospinal dhe gjendet në cmime të larta në adenocarcinoma,në limfomat,qelizat squamous etj. Çfarë bën glykouronidaza? Pengon bashkimin midis toksinës dhe pastruesit acidit glykourinik me rezultat të mbeten toksinat në trup. Sa më shumë hudhër dhe qepë të hanë,aq më shumë pengohet veprimi i beta-glykouronidasës dhe eliminohen toksinat nga trupi.
Kalciumi gjithashtu luan një rol të rëndësishëm në reduktimin e aktivitetit të beta-glykuronidasës. Nga ana tjetër acidi glukuronik ka nevojë për mollë, brokola,rrepka,lakër (sidomos të purpurt) dhe kamomil. Gjithashtu qepët reduktojnë ndjeshëm glukozën, po aq sa dhe përgjigja e insulinës ndaj glukozës. Acidi glykouronik bashkohet me bilirubinën nga enzima UDT GT dhe sekretohet në bilë. Si përfundim kemi një funksionim më të mirë të mëlçisë dhe bilës.
Mjeku Havaki shkruan se në Trasylvani,ku në dietën e banorëve qepët zënë një vend të madh,kanceri është pothuajse i panjohur. Sepse veprimi i qepës në sheqer është i njohur në mjekësi (shih Biomedical,Kimia klinike Evangelos Spanos, vëllimi I, faqe 9).
Kjo është e pakonceptueshme për pacientët e kancerit dhe diabetikët të mos hanë shumë qepë. Sidomos,në qoftë se diabetikët hanë mjaftueshëm qepë të freskëta ,indeksi i sheqerit në gjak bie.
Gjithashtu,nëse çdo mëngjes shtrydhin qepë të thata dhe pijnë një gjysmë filxhani bien dukshëm nivelet e kolesterolit dhe sheqerit në gjak. Roli i dytë i qepës është se ndërhyn tek tyrosinë kinasa. Qepa, molla dhe grejpfruti përmbajnë kuersetini,një bioflavonoid. Kuersetini është i rëndësishëm,sepse ai ndalon veprimin e një klase enzimash të quajtura kinasat e tyrosinës. Këto enzima gjenden në membranën e qelizës e brënda saj dhe kur aktivizohen urdhërojnë qelizat kanceroze të ndahen, e në këtë mënyrë shkaktohen të njohurat metastaza. Për tu mos u dhënë urdhëri i ndarjes qelizore dhe në këtë mënyrë të parandalohen metastazat,mesazhi është: konsumoni sa më shumë qepë. Ekzistojnë ilace që pengojnë veprimin e kinasë tyrosinës (Tyrofostinat). Qëllimi i kompanive farmaceutike është i qartë: Ne admirojmë Gleenvec ose tyrofostinat. Mrekullia Gleenvecu,shkëlqyeshëm shkencës! Bravo! Ne fitojmë dhe pacientët kancerikë janë të lumtur.! Por asnjë fjalë për qepën,e cila është Gleenvec natyror. Më thoni pse!
Hipokrati kishte të drejtë kur shkruante:
“Unë besoj që për të ushtruar në mënyrë efektive profesionin një mjek, duhet të di ose edhe të përpiqet shumë për të mësuar të gjithë natyrën, dmth çfarë efekti ka tek njerëzit ushqimi,pijet dhe zakonet e ndryshme në secilin individ.Nuk mjafton vetëm të di se djathi është ushqim i keq,ngaqë shkakton dhimbje tek ata,që konsumojnë sasi të mëdha. Ai ka nevojë të mësoj se çfarë e shkakton dhimbjen,për çfarë arsye dhe pse,sa janë në trup që janë të papërshtatshme. Sepse ka shumë ushqime dhe pije të tjera që janë të dëmshme në vetvete dhe të ndikojnë tek njerëzit në mënyra të ndryshme. Disa njerëz mund të hanë sasi të mëdha djathi pa u lënduar aspak,përkundrazi tonohen për mrekulli. Të tjerë e tretin me vështirësi. Organizmat janë të ndryshëm. Duke patur këto dije do të shërojë njerëzit nga sëmundjet”.
Pyetja mbetet. Kanë mjekët njohuritë aktuale të vlerës terapeutike të ushqimeve? Çfarë mësojnë për fuqinë terapeutike të ushqimeve? Ka gabim Hipokrati?
Rregulli i 6: Pakësoni decarboxylasën e ornithinës (ODC). Decarboxylase Ornithine është enzimë kyç në sintezën e polyaminave dhe luan një rol të rëndësishëm në ndarjen dhe rritjen e qelizave. Rivijmë në rolin e madh të mëlçisë.
Ekuacioni mëlçia = kancer dhe kanceri = mëlçi luan rolin e vet këtu. Decarboxylase ornithine është enzimë hepatike. Nëse e ndalojmë,ndërpresim dhe rritjen e tumorit.
Decarboxylase ornithine është shumë e lidhur me insulinën. Janë shoqe shumë të ngushta. Ngacmues të polyaminave,shkaktojnë rritjen e tumoreve, metastazat dhe shtim në peshë. Gjithashtu kombinimi i somatomedinave (IGF1 dhe IGF 2) dhe insulinës është vdekjeprurës. Somatomedinat (IGF1 dhe IGF 2) ngjajnë me proisoulinën dhe luajnë një rol të rëndësishëm në rregullimin e shtimit dhe funksionimit të qelizave. Në hypoglycemi në lidhje me tumorin (IGF1) është e lartë. Tumori ka konsumuar të gjithë sheqerin dhe kërkon më shumë. Prandaj kemi hypoglycemi. IGF1 është faktori kryesor për nxitjen e qelizave yndyrore,për shpejtimin e zhvillimit të tumoreve dhe shkaktimin e inflamacionit. Insulina është e shoqëruar nga IGF1,e cila stimulon rritjen e qelizave. Rritja madhe e insulinës dhe somatomedinave do të stimulojnë rritjen e qelizave kanceroze dhe gjithashtu aftësinë e tyre për të bërë metastaza (8). Konsumi i lartë i sheqerit është shoqëruar me rritjen e insulinës dhe me miqtë e IGF në një përpjekje të organizmit për uljen e glukozës. Pasën pas insulinës e marrin somatomedinat dhe decarboxylasa e opnithinës. Rezultati: Metastazat, rritjet e tumoreve.
Le të shikojmë disa hulumtime.
S. Hankinson i Harvard Medical School,vërtetoi se një grup i grave nën moshën pesëdhjetë,ato me IGF të lartë, kishin shtatë herë më shumë gjasa për të zhvilluar kancerin e gjirit (grupet kërkimore nga Havard,Gill Mac etj) treguan të njëjtin efekt në kancerin e prostatës me 9 herë më shumë gjasa tek meshkujt, që kishin somatomedinat e larta (10). Studime të tjera kanë treguar rezultate të ngjashme në kancerin pankreatik,zorrës së trashë,ovareve etj.
Si mund ta zvogëlojmë insulinën dhe somatomedinat? Prerje nga pacientët kanceroz me thikë të ëmbëlsirave,patateve,bukës dhe ushqimeve të përpunuara në përgjithësi. Analizat e insulinës dhe somatomedinave (IGF1 dhe IGF2) janë të nevojshme. Studimet kanë treguar se shkëputja e plotë nga ushqimet e pasura me karbohidrate zvogëlon në mënyrë dramatike nivelin e insulinës dhe IGF.
Për ndalimin e ODC (decarboxylase ornithine) hudhra,çaji,lëngu i shegës,i gjethes së ullirit,arrat,qepët,qershit dhe të gjitha lëndët e hidhura luajnë një rol jetik.
Kur bien nivelet e insulinës dhe somatomedinave trupi eliminon sheqerna. Trupi – tortë përzë kancerin duke flakur elementet që e ushqejnë.

Advertisements
Ky zë u postua te Αταξινόμητα. Faqeruani permalidhjen.

28 Përgjigje te SEKRETI i SHEKULLIT – Mbrojtja Antikanceroze e Hipokratit

 1. Albania thotë:

  Ju lumte Juve qe e kini shkruar kete tekst mjaft te vlefshem
  dua te tregoj historin time familjare
  gjyshi im ka qen semure nga kanceri, doktoret pasi e mbajten te shtruar ne spital per nje kohe te gjat duke e trajtuar here pas here e duke marr shuma te mira parash, ne fund than se kjo semundje eshte e pa sherueshme
  rastesisht ne nje udhetim qe po benim ne nje fshat te Shqiperis takuam nje plak i cili pasi mesoj per problemin tone e pasi bisedoj me gjyshin tim dha nje zgjidhje nje menyre kurimi
  ai kishte pregatitur nje perzierje me rreth 20 bim, nuk i mesova asnjeher se cfar lloj bimesh ishin
  megjithate perzierje duhej pir dy here ne dit ne mengjes esell dhe ne darke para gjumit
  pastaj plaku pasi i dha gjyshit perzierjen ne nje shishe qelqi 1 L i tha gjithashtu edhe per te ven ne trupin e tij disa shushunja e sidomos ne vendin ku kishte plagen
  keshtu filloi kura me perzierjen e bimeve, gjyshi pinte cdo mengjes esell e ne dark nga nje luge gjelle me perzierjen bimore , lengu ishte mjaft i hidhur saqe te merrte frymen
  kures me perzierje bimore ju shtua dhe hedhja ne trup e shushunjave te cilat kur thithnin gjakun leshonin disa substanca ne trupin e te semurit qe ato i mbartnin
  keshtu u plotesua kura perzierje e mese 20 lloj bimesh + leshimi ne trup i shushunjave
  dhane rrezultatin qe i mahniti te gjithe e sidomos mjeket
  gjyshi im nuk pati me manifestime te semundjes dhe jetoj edhe shume vite te tjera aq sa shkoj ne varr shume vite me vone pas doktorit qe e pati mjekuar ne spital

 2. What a stuff of un-ambiguity and preserveness of
  precious familiarity about unpredicted feelings.

 3. Why visitors still make use of to read news papers when in this technological world everything is accessible on web?

 4. No matter if some one searches for his vital thing, thus he/she desires to be available that in detail, therefore that thing is maintained over here.

 5. Fastidious replies in return of this issue with genuine arguments and describing all concerning that.

 6. Sweet blog! I found it while browsing on Yahoo News. Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News?

  I’ve been trying for a while but I never seem to
  get there! Appreciate it

 7. Woah! I’m really digging the template/theme of this website.
  It’s simple, yet effective. A lot of times it’s
  tough to get that “perfect balance” between usability and appearance.
  I must say you have done a awesome job with this. Also, the
  blog loads super quick for me on Firefox.
  Superb Blog!

 8. Very shortly this website will be famous among all blogging and
  site-building viewers, due to it’s nice articles or reviews

 9. Keep this going please, great job!

 10. Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you penning
  this article and also the rest of the site is also very good.

 11. Very good info. Lucky me I recently found your website by accident (stumbleupon).
  I have saved as a favorite for later!

 12. I’ve read several good stuff here. Definitely value bookmarking for revisiting.
  I surprise how so much effort you place to create such a fantastic informative
  site.

 13. I will right away take hold of your rss as I can’t to
  find your e-mail subscription link or e-newsletter service.
  Do you have any? Kindly allow me recognise in order
  that I may just subscribe. Thanks.

 14. Howdy I am so glad I found your blog, I really found you by accident, while I was searching on Askjeeve for something else,
  Anyways I am here now and would just like to say thanks a lot for a remarkable post and a all round thrilling blog (I also
  love the theme/design), I don’t have time to go through it
  all at the moment but I have bookmarked it and also added your
  RSS feeds, so when I have time I will be
  back to read more, Please do keep up the superb jo.

 15. I every time used to study article in news papers but now as I am a user of internet thus from now I am
  using net for articles, thanks to web.

 16. home care thotë:

  You made some decent points there. I looked on the net to learn more
  about the issue and found most people will go along with your views on this website.

 17. Hi there, this weekend is good for me, for the reason that this moment
  i am reading this impressive educational piece of writing here at my residence.

 18. body fat thotë:

  I read this paragraph fully about the difference of
  latest and preceding technologies, it’s amazing article.

 19. wool carpet thotë:

  I believe what you posted was actually very reasonable.
  However, think on this, what if you added a little information? I
  am not saying your information isn’t solid, but what if you added a post title that grabbed
  folk’s attention? I mean SEKRETI i SHEKULLIT – Mbrojtja Antikanceroze e Hipokratit | Lidhja Pellasge is kinda plain. You ought to peek at
  Yahoo’s home page and watch how they create news headlines
  to get people interested. You might add a video or a related pic or two
  to get readers excited about what you’ve written. Just my opinion, it could
  make your posts a little bit more interesting.

 20. I am sure this paragraph has touched all the internet users, its really really fastidious article on building up new
  webpage.

 21. I will right away seize your rss as I can not find your e-mail subscription link or e-newsletter service. Do you have any? Kindly let me recognise so that I could subscribe. Thanks.|

 22. Hi, I do think this is an excellent web site.
  I stumbledupon it 😉 I’m going to revisit yet again since i
  have bookmarked it. Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to guide others.

 23. I always spent my half an hour to read this weblog’s posts daily along with a mug of coffee.

 24. Great delivery. Solid arguments. Keep up the amazing effort.

 25. Excellent pieces. Keep writing such kind of info on your site.
  Im really impressed by it.
  Hi there, You’ve performed an incredible job.

  I’ll definitely digg it and in my view suggest to my friends.
  I’m sure they’ll be benefited from this web site.

 26. Hi there, just became aware of your blog through Google, and found that it is truly
  informative. I am gonna watch out for brussels.

  I’ll appreciate if you continue this in future.
  Many people will be benefited from your writing.
  Cheers!

 27. Google thotë:

  Check beneath, are some entirely unrelated web-sites to ours, nonetheless, they may be most trustworthy sources that we use.

 28. umezawa.prit.jp thotë:

  Spot on with this write-up, I actually feel this website needs a great deal more attention. I’ll probably be returning to see more, thanks for
  the info!

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni / Ndryshoje )

Foto Twitter-i

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Twitter. Dilni / Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni / Ndryshoje )

Foto Google+

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Google+. Dilni / Ndryshoje )

Po lidhet me %s